Polecam to pyszne ciasto. Kwaśne wiśnie wspaniale współgraj ze słodyczą serniczka i miękkiego wilgotnego biszkopta. Sernik znika w mgnieniu oka.
- 3 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 3 łyżki oleju
- 3/4 szklanki mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:
- 1 kg wiśni
- 1 kg twarogu z wiaderka
- 2 galaretki cytrynowe
- 2 galaretki wiśniowe
- pół opakowania paczki biszkoptów okrągłych
- dżem wiśniowy
SPOSÓB WYKONANIA BISZKOPTU:
Białka ubij z cukry na sztywno. Dodaj żółtka, mąkę, oliwę, proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Wlej na blachę i piecz około 30 minut w temp. 180° C.
SPOSÓB WYKONANIA MASY SEROWEJ:
Galaretki cytrynowe rozpuść w 2 szklankach wody. Poukładaj ciastka dookoła blaszki. Wierzch biszkoptu posmaruj dżemem. Ostudź galaretkę do momentu, gdy będzie gęstnieć. Połącz ją mikserem z serem i wylej na biszkopt, część owoców dorzuć do masy serowej i wymieszaj. Wstaw na chwilę do lodówki, aby zgęstniało. Na wierzchu poukładaj wiśnie i zalej masę gęstniejącą galaretką. Odstaw do lodówki, aż całkowicie stężeje.
EFEKT KOŃCOWY:
Oooooh making me hungry!!!!
OdpowiedzUsuńLove,
Rowan
Personal Style Blog www.redreidinghood.com