sobota, 24 sierpnia 2013

SERNIK BRZOSKWINIOWY Z RODZYNKAMI


SKŁADNIKI:

NA KRUCHE CIASTO CIASTO:

0,5 kostki margaryny
3 szklanki mąki 
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki gęstej śmietany 
4 sztukiżółtka
1,5 szklanki cukru

MASA SEROWA:

0,5 szklanki oleju
1 sztuka cukru waniliowego
2 sztuki budyniu waniliowego
1 szklanka mleka
rodzynki 
2 sztuki żółtka
1 kg sera w wiaderku
1puszka brzoskwiń
cukier puder   

WYKONANIE:

Zagnieć ciasto z margaryny, mąki, proszku, śmietany i cukru. Włóż na 30 minut do lodówki. Blaszkę wyłóż ciastem. Wszystkie składniki, potrzebne do masy serowej, zmiksuj. Dodaj rodzynki obtoczone w mące. W osobnym naczyniu ubij białka na sztywną pianę i wymieszaj z masą serową.



 
Wylej na ciasto, po czym połóż na pokrojone brzoskwinie.




 
Sernik piecz w temperaturze 180°C na około 60 min. Po upieczeniu zostaw w piekarniku na 10 min, aby nie opadło. Po ostygnięciu posyp cukrem pudrem.



EFEKT KOŃCOWY:






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz