SKŁADNIKI:
NA KRUCHE CIASTO CIASTO:
0,5 kostki margaryny
3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki gęstej śmietany
4 sztukiżółtka
1,5 szklanki cukru
MASA SEROWA:
0,5 szklanki oleju
1 sztuka cukru waniliowego
2 sztuki budyniu waniliowego
1 szklanka mleka
rodzynki
2 sztuki żółtka
1 kg sera w wiaderku
1puszka brzoskwiń
cukier puder
WYKONANIE:
Zagnieć ciasto z margaryny, mąki, proszku, śmietany i cukru. Włóż na 30 minut do lodówki. Blaszkę wyłóż ciastem. Wszystkie składniki, potrzebne do masy serowej, zmiksuj. Dodaj rodzynki obtoczone w mące. W osobnym naczyniu ubij białka na sztywną pianę i wymieszaj z masą serową.
Wylej na ciasto, po czym połóż na pokrojone brzoskwinie.
Sernik piecz w temperaturze 180°C na około 60 min. Po upieczeniu zostaw w piekarniku na 10 min, aby nie opadło. Po ostygnięciu posyp cukrem pudrem.
EFEKT KOŃCOWY:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz