Składniki na biszkopt:
- 6 jajka
- 6 łyżki oleju
- 1 szklanka cukru
- dowolny aromat
- 1,5 szklanka mąki
- 1,5 łyżeczki proszku
- 2 dowolne barwniki
- 1 krem do tortów
- mleko (zależy ile jest potrzebne do kremu)
- polewa czekoladowa
Sposób wykonania:
białka ubić ze szklanką cukru i zapachem. Do ubitej piany dodać żółtka i olej , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko powoli wymieszać. Przelać na dwie równe części i do każdej dodać inny barwnik dokładnie wymieszać wylać na wysmarowaną płaską blachę (każde osobno) i piec około 30 minut w temperaturze 180°C.
Zrobić krem według przepisu na opakowaniu.
Ostygnięte ciasto pokroić na równe paski krawędzie smarować kremem i tak składamy ciasto ,aby wyszła szachownica.
Po ułożeniu całego ciasta, polewamy je roztopioną polewą i schładzamy około godziny.
EFEKT KOŃCOWY:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz