sobota, 3 sierpnia 2013

SCHAB ROLOWANY z szynką, żółtym serem i cebulką


Dziś polecam na obiad schabowe roladki. Świetny obiad dla całej rodziny. Pomysł na schab podany inaczej. Do środka można dać wszystko według własnego uznania. To danie jest pyszne na gorąco jak i zimno. POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!


Koszt potrawy: ok. 12 zł
Koszt 1 porcji: ok. 2,40 zł


SKŁADNIKI dla 5 osób:
  • opakowanie schabu bez kości (5 kotletów)
  • 100 g szynki (5 plasterków)
  • 80 g tartego żółtego sera (lub 5 plasterków)
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki musztardy (rosyjska)
  • jajko
  • 100 g bułki tartej
  • 100 g mąki
  • łyżeczka oregano
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • sól, pieprz
  • ok. 3 czerwony cebuli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kotlety ze schabu rozbij tłuczkiem, najlepsze przez folię spożywczą, żeby nie kaleczyć mięsa. Mięso oprósz solą oraz pieprzem. Czosnek posiekaj. Musztardę wymieszaj z czosnkiem i oregano. Każdy płat mięsa posmaruj przygotowaną pastą. Połóż plaster szynki, porcję sera i rozwiń całość w zgrabną roladkę. Roladki panieruj najpierw w mące, a na końcu w bułce tartej. Następnie smaż na złoto ze wszystkich stron
na rozgrzanym oleju. Roladki podawaj z ziemniakami i warzywami.




EFEKT KOŃCOWY:










2 komentarze:

  1. Bardzo wymyślny i inny przepis na schabowego.Fajnie wygląda,a ja akurat nie mam pomysłu na obiad.Spróbuje zrobić i napisze jak mi wyszło:) na pewno będzie pyszny a przede wszystkim tani.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za śliczny komentarz.Roladki są przepyszne na ciepło i na zimno. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń