niedziela, 4 sierpnia 2013

Ciastka francuskie z ananasem GERBERKI




Koszt całości: ok. 6.40 zł
Koszt 1 ciastka: ok. 0.64 gr


SKŁADNIKI na 10 ciastek:

  • ciasto francuskie
  • puszka krążków ananasa
  • cukier


SPOSÓB WYKONANIA:
Odsącz ananasa z soku. Z ciasta wykrój krążki większe o centymetr od plastrów owoców. Na środku krążka ułóż ananasa, a zewnętrznymi brzegami ciasta zawiń owoc.



Każde ciastko obsyp cukrem, aby się skarmelizował. Picz do zarumienienia brzegów w temperaturze 180°C.


Gdy wyciągniesz z piekarnika poczekaj, aż ostygnie i nałóż na nie lody. Ciastka są również pyszne bez żadnego dodatku.





EFEKT KOŃCOWY:





2 komentarze:

  1. ale smacznie wyglada ;3

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję, zapewniam,że są smaczne,łatwe do zrobienia i super się prezentują. pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń