sobota, 14 września 2013

Szydełkowy biszkopt

 
 

Składniki:
WYKONANIE:

Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka, mąkę, oliwę,

 proszek do pieczenia, kakao, cukier waniliowy. Wszystko 

dokładnie wymieszać, wlać na wcześniej przygotowaną 

tortownicę. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni.




Po ostygnięciu biszkopt przekroić poziomo na dwie części. 

Skropić delikatnie ponczem. Wyłożyć dżem na przekrojony 

biszkopt. 



 Na to położyć drugą część biszkoptu delikatnie 

przyciskając. Położyć szydełkową serwetkę (może być 

kawałek koronki) i posypać cukrem pudrem.





                         Ostrożnie, a 

 zarazem energicznie ściągnąć serwetkę z ciasta. 



EFEKT KOŃCOWY :






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz