niedziela, 1 września 2013

3 BIT


SKŁADNIKI NA DUŻĄ BLACHĘ

Składniki:



  •  6 paczek (jedna po 100 g) maślanych herbatników 
  • 1puszka gotowej masy krówkowej 
  •  2 budynie śmietankowe lub waniliowe
  •  0,5 l mleka
  • 250 g masła o temperaturze pokojowe
  • 600 ml śmietanki 30%.
  • 3 fix do bitej śmietany
  • 1/2 gorzkiej czekolady

WYKONANIE:

Budyń w proszku rozprowadzić w 1 szklance mleka, wlać do reszty zagotowanego mleka. Odstawić do wystudzenia. Następnie dodawać budyń małymi partiami do utartego masła. Za każdym razem dobrze rozprowadzić mikserem budyń.



Herbatniki wyłożyć na blaszkę,a na nie masę budyniową.
Znowu herbatniki i rozgrzaną masę krówkową.





na którą delikatnie położyć kolejne ciastka, przykryć je ubitą śmietaną  z fixami i łyżką cukru pudru i na końcu posypać startą gorzką czekoladą.


Tak przygotowane ciasto włożyć, najlepiej na noc, do lodówki. Pozwoli to zmięknąć herbatnikom i stężeć poszczególnym warstwom ciasta.


EFEKT KOŃCOWY:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz