SKŁADNIKI NA 4 PORCJE :
- cała pierś z kurczaka
- 1/2 kostki fety
- 1/2 strączka małej papryki
- średnia cebulka
- 2 jajka
- 5 łyżek mleka
- mąka pszenna do panierowania
- bułka tarta
- sól i pieprz do smaku
- kucharek
- bazylia
- 2 ząbki czosnku przeciśniętego
- olej do smażenia
Pierś dokładnie umyć,podzielić na 4 części i delikatnie rozbić.
Przyprawić bazylią, kucharkiem, czosnkiem, solą i pieprzem.
Cebulę podzielić na ćwiartkę,paprykę i fetę pokroić na paski i ułożyć na mięso.
Wszystko dokładnie zawinąć (można spiąć wykałaczką).
Jajka roztrzepać z mlekiem i szczyptą soli. Obtoczyć najpierw w mące potem w jajku i bułce tartej (ja panieruje podwójnie). Smażyć z każdej strony. Po usmażeniu dusić pod przykryciem około 5 minut.
EFEKT KOŃCOWY:
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz