wtorek, 10 września 2013

Pierś kurczaka faszerowana serem fetą, papryką i cebulką



SKŁADNIKI NA 4 PORCJE :

  • cała pierś z kurczaka
  • 1/2 kostki fety
  • 1/2 strączka małej papryki
  • średnia cebulka
  • 2 jajka
  • 5 łyżek mleka 
  • mąka pszenna do panierowania
  • bułka tarta
  • sól i pieprz do smaku
  • kucharek
  • bazylia
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego
  • olej do smażenia 
WYKONANIE:

   Pierś dokładnie umyć,podzielić na 4 części i delikatnie rozbić.
Przyprawić bazylią, kucharkiem, czosnkiem, solą i pieprzem.
Cebulę podzielić na ćwiartkę,paprykę i fetę pokroić na paski i ułożyć na mięso.



   Wszystko dokładnie zawinąć (można spiąć wykałaczką).




    Jajka roztrzepać z mlekiem i szczyptą soli. Obtoczyć najpierw w mące potem w jajku i bułce tartej (ja panieruje podwójnie). Smażyć z każdej strony. Po usmażeniu dusić pod przykryciem około 5 minut.

EFEKT KOŃCOWY:


  


SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz