SKŁADNIKI NA 7 SZTUK :
- 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 jajko
- 1 czerstwa bułka
- 1/2 łyżeczki kucharka
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka bazylii
- pieprz
- 2 ząbki przeciśniętego czosnku
WYKONANIE:
Mięso mielone przyprawiamy kucharkiem, majerankiem, bazylią, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy wcześniej namoczoną i wyciśniętą bułkę,jajko i dobrze łączymy wszystkie składniki.
Ciasto dzielimy na cienkie paseczki układamy wzdłuż siebie 3 paski. Na końcach drugie 3 (jedna trójka pionowo,a druga poziomo)
Na tak ułożone ciasto kładziemy przyprawione mięso wielkości malej brzoskwinki ( dość płasko).
Paski ciasta przeplatamy jak w koszyczku.
Pozostałą część pasków układamy pod kotletami.
Tak przygotowane kotleciki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
EFEKT KOŃCOWY:
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz