niedziela, 4 sierpnia 2013

Parówki w cieście francuskim


Koszt całości: ok. 5 zł
Koszt 1 sztuki: ok. 0.86 zł


SKŁADNIKI na 6 szt:
  • 6 parówek
  • ciasto francuskie
  • jajko



 SPOSÓB WYKONANIA:

Ciasto podziel na sześć części, po czym na każdym prostokącie połóż jedną parówkę i posmaruj brzegi jajkiem.


Każdą parówkę zawiń w ciasto.


Parówki ponacinaj w równych odstępach, ale tak, aby nie poprzecinać ich do końca.


Parówki złóż na kształt koła, po czym końce zepnij wykałaczką. Parówki posmaruj jajkiem, aby podczas pieczenia nabrały złotego koloru. Wsadź do nagrzanego piekarnika. Piecz 20- 25 minut w temperaturze 180° C.




EFEKT KOŃCOWY:


3 komentarze:

  1. bardzo fajny efekt końcowy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. właśnie razem z córcią zrobimy na kolacje, teraz tylko czekamy aż się zrumienią. Już nie możemy się doczekać.

    OdpowiedzUsuń
  3. dziękuję i życzę smacznego. pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń