SKŁADNIKI NA OKOŁO 20 SZT:
naleśniki:
- 5 szklanek mąki
- 2 żółtka
- 3 szklanki letniej wody
- 1/2 szklanki mleka
- 2 łyżki oleju
farsz:
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 3 papryki (żółta,czerwona,zielona)
- kostka fety
- 1 łyżeczka kucharka
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 3 ząbki wyciśniętego czosnku
- pieprz i sól do smaku
do panierowania:
bułka tarta
2 jajka i pozostałe białka
3 łyżki mleka
olej do smażenia
SPOSÓB WYKONANIA:
Składniki na naleśniki połączyć i dobrze wymieszać. Odstawić ciasto na około 30 minut aby odpoczęło .
Po czym usmażyć naleśniki.
Mięso usmażyć przyprawić kucharkiem, czosnkiem ,pieprzem, ziołami prowansalskimi,paprykę pokroić w drobną kostkę i poddusić i połączyć z mięsem odstawić do ostygnięcia.
Ostygnięty farsz połączyć z rozdrobnioną fet, nakładać na naleśniki i zawijać.
Jajka roztrzepać z odrobiną soli i mlekiem. zanurzyć naleśniki w jajku i obtoczyć w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju.
EFEKT KOŃCOWY:
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz