Koszt jednej sztuki- 0,40 gr
SKŁADNIKI NA 20 SZT:
- 2 kg ziemniaków
- pół selera (korzeń)
- około 1 szklanki mleka
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 100 g sera startego
- gałka muszkatołowa mielona
- sól, pieprz, bazylia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ziemniaki i seler obierz, opłucz, ugotuj w osolonej wodzie, aż będą bardzo miękkie, odcedź, zmiel lub dobrze rozgnieć. Wymieszaj z masłem i przyprawami. Energicznie mieszając dolej gorące mleko. Mieszaj aż masa będzie puszysta i gładka.
Włóż ją do szprycy i wyciśnij do papierowych foremek.
Do każdej porcji wciśnij pomidorka koktajlowego i posyp serem tartym.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz ,
aż się zarumienią około 15 minut.
Ozdobić natką pietruszki. Podawać z surówką.
EFEKT KOŃCOWY:
SMACZNEGO
delikatny smak, pomidor rozlewa się po podniebieniu po prostu super :)
OdpowiedzUsuń