wtorek, 30 lipca 2013

Biała czekolada na gorąco



Przygotowanie: 15 minut
koszt całości 6zł   
porcja 1,5zł

Składniki na 4 porcje
- 1/2 L mleka 
- kawałek cynamonu
- 1,5 tabliczki białej czekolady
- 100 ml śmietany kremówki 
- 1 łyżka cukru pudru
Dekoracja
-2 łyżki cukru trzcinowego 
-kawałek czekolady deserowej


Sposób wykonania:

- Mleko zagotuj z cynamonem. Cynamon wyjmij, a do mleka dodaj kawałki czekolady. Mieszaj aż się rozpuszczą.

- Kremówkę ubij z cukrem pudrem.
Dekoracja
- Brzeg każdej szklanki zanurz w miodzie rozmieszanym z 2 łyżkami wody, a następnie w cukrze trzcinowym.
- Gorący napój rozlej do szklanek. Udekoruj bitą śmietaną i startą czekoladą deserową.

Efekt końcowy:





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz