wtorek, 30 lipca 2013
Biała czekolada na gorąco
Przygotowanie: 15 minut
koszt całości 6zł
porcja 1,5zł
Składniki na 4 porcje
- 1/2 L mleka
- kawałek cynamonu
- 1,5 tabliczki białej czekolady
- 100 ml śmietany kremówki
- 1 łyżka cukru pudru
Dekoracja
-2 łyżki cukru trzcinowego
-kawałek czekolady deserowej
Sposób wykonania:
- Mleko zagotuj z cynamonem. Cynamon wyjmij, a do mleka dodaj kawałki czekolady. Mieszaj aż się rozpuszczą.
- Kremówkę ubij z cukrem pudrem.
Dekoracja
- Brzeg każdej szklanki zanurz w miodzie rozmieszanym z 2 łyżkami wody, a następnie w cukrze trzcinowym.
- Gorący napój rozlej do szklanek. Udekoruj bitą śmietaną i startą czekoladą deserową.
Efekt końcowy:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz